Vukanović upozorava opoziciju u RS-u: Ne pružajte Dodiku slamku spasa sada kad je gotov!

Narodni poslanik Nebojša Vukanović na svom blogu je upozorio opoziciju u RS-u da ne nasjeda na plan Milorada Dodika da ih iskoristi kako bi se spasio iz teške situacije.

– Vrlo je opasna izjava Milorada Dodika iz Beograda nakon sastanka s Vučićem, da će s opozicijom ići skupa na sastanak sa Schmidtom na Jahorinu. To je klopka za opoziciju i veoma je opasno ako opozicija nasjedne u njegovu zamku i pruži mu alibi slamku spasa sada kad je očito u teškoj situaciji.

Pogubna je svaka bliskost i saradnja s Dodikom i jasno je da on želi ponovo da namami opoziciju da ga spasi iz teške situacije, a onda da joj slomi kičmu i odbaci je kao 2016. ili 2013. godine. Dodik mora da sam kusa i pojede čorbicu koju je sam skuvao i ne treba mu pružati slamku spasa kad je u nevolji – piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Vukanović je podsjetio na ono što je Dodik radio i govorio 1998. ili 2006. godine, kad su SDS i opozicija bili na meti udara OHR-a i međunarodne zajednice i kada je Dodik proveo odluku o smjeni izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena.

– Ako Dodik ode na sastanak sa Schmidtom na Jahorini ili nekoj drugoj lokaciji, pogaziće sopstvene zaključke i odluke. Treba ga ogoliti pred narodom i pokazati njegovo pravo lice, a ne pružati mu alibi.

Opozicija nema šta da traži na sastanku sa Milicom Zavjetnicom, Šešeljem juniorom, Boškom Obradovićem ili Sašom Radulovićem, lažnom dvorskom opozicijom u Srbiji, jer se na masovnom ručku ne može govoriti o ozbiljnim nacionalnim pitanjima. Jasno je da Vučić nastoji, kao i Dodik, da uništi opoziciju s ovakvim klopkama. Ako želi da čuje stav opozicije u Republici Srpskoj, Vučić treba da pozove opozicionare u Beograd i razgovara otvoreno s njima, bez prisustva Dodika i SNSD-a, a ne da se uvijek daju epizodne uloge – navodi Vukanović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79