Vukota Govedarica “razmontirao” Milorada Dodika: Na Manjači je bila NATO vježba

Član rukovodstva SDS-a Vukota Govedarica danas je objavio mapu sa koje je jasno uočljivo da je vojna vježba koja je održana na Manjači, iako su u njoj očestvovale samo oružane snage BiH i SAD-a, zapravo dio šire NATO-ove vježbe koja traje od marta do juna ove godine.

U komentaru, kojeg je objavio uz ovu mapu, Govedarica je napisao kako Milorad Dodik “predao RS NATO-u”.

– Mapa razotkrila Dodikove neistine

Tokom marta, aprila, maja i juna NATO provodi vojnu vježbu Defender Europa 21.

U vježbi učestuju sve zemlje sa prostora jugoistočne Evrope, izuzev Srbije koja je vojno neutralna i koja je zbog učestovanja privremenih kosovskih institucija odbila da bude partner u ovome NATO programu.

Nakon što je dozvolio vježbu i pored učestovanja privremenih kosovskih institucija dozvolio da BiH bude dio programa, Dodik se sakrio u mišiju rupu i dozvolio Džaferoviću i Komšiću da postroje vojsku na Manjači, 30 kilometara od Banje Luke.

Gdje je Miloradu Dodiku danas 30.000 ljudi koje je obećavao izvesti na plato Manjače kako bi spriječio vježbu NATO? Dodik će ostati upisan kao čovjek koji je, glumeći velikog patriotu, Republiku Srpsku predao NATO-u za tri fotelje u Savjetu ministara, napisao je Govedarica u komentaru.

Inače, na samoj mapi, u uvodnom opisu piše kako u vježbi Defender Europa 21 učestvuju oružane snage SAD-a iz Evrope i Afrike, te kako se radi o multinacionalnoj vježbi koja ima za cilj da provjeri spremnost i interoperabilnost oružanih snaga SAD-a, NATO-a i partnerskih zemalja. U vježbi učestvuju oružane snage 27 država i to: Albanije, Armenije, BiH, Bugarske, Kanade, Hrvatske, Estonije, Gruzije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Kosova, Letonije, Litvanije, Moldavije, Crne Gore, Nizozemske, Sjeverne Makedonije, Poljske, Ruminije, Slovenije, Španije, Turske, Ukrajine, Velike Britanije i SAD-a, prenosi Oslobođenje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79