Vulgarnim napadima dokazuješ svoju nemoć, slijede protesti

 

Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke odgovorio je na lične prozivke lidera SNSD-a Milorada Dodika.

“Kada Dodik krene sa najprizemnijim uvredama i uličarskim jezikom znate da nema ništa pametno da kaže i da se suviše zapetljao u vlastite laži i podvale. Vulgarnim i bahatim napadima samo dokazuješ svoju nemoć”, poručio je Šarović Dodiku.

On dezinformiše javnost, to je krajnje licemjerno, podmuklo i ljigavo

Dodao je da su “nervoza i otvorena agresija uvijek jasan znak slabosti, nemoći i nesposobnosti Dodika da odgovori na politički krah koji je doživio i sunovrat njegove po Republiku Srpsku pogubne politike”.

“Izuzev ružnih riječi, otrcanih fraza o izdajništvu i primitivizma koji je njegov zaštitni znak, ništa nije rekao, objasnio niti demantovao. I uzalud mu njegov bahati rječnik, ostao je dužan objašnjenja svojih poteza i istinu javnosti”, naveo je Šarović.

Šarović kaže da Dodik treba da odgovori i to zašto kao rezultat njegove politike “imamo samo pustošenje Republike Srpske i zašto smo postali svjetski slučaj, zašto smo stvorili brojne protivnike, zašto smo sve siromašniji i zašto nas je sve manje i manje?!”

“Tačno je – Dodik hoće da privatizuje HET. Ni to nije demantovao niti ponudio argumentaciju zašto ulazi u ovaj sramni aranžman?! Ali neka zna da narod očekuje odgovore. Protesti slijede i moraće se sa tim suočiti i on i njegova politika. Dodik napada jer ne zna kako da se izvuče iz svoje užasne lične situacije i političkog kraha koji je doživio i misli da će galamom u potpunosti zagušiti zdrav razum. Ali morat će pred Narodnu skupštinu RS-a uskoro. I tu ga čekamo”, poručio je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79