Vulićeva o svom stranačkom šefu: Dodik je predstavnik svih čestitih Srba koji ne mijenjaju vjeru

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je da su na Samit Pokreta nesvrstanih, koji je održan u Beogradu, bili pozvani svi članovi Predsjedništva BiH, a to što dva bošnjačka člana Šefik Džaferović i Željko Komšić ne vole biti ni na tlu matice Srpske, Republike Srbije, to je odraz njihovog odnosa prema Srbima širom svijeta.

Vulićeva je poručila Džaferoviću da piše kome hoće i šta hoće, jer se njegova, kao i politika stranke iz koje dolazi – SDA svodi na nivo tužibaba.

“Islamske zemlje mu ne mogu pomoći jer mi, Srbi iz Republike Srpske, biramo i biraćemo svoje predstavnike u zajedničkim institucijama BiH ili zajedničkih institucija neće ni biti”, naglasila je Vulićeva u izjavi za Srnu.

Ona je navela da Džaferović nije kadar da govori uopšte o Ustavu i da se poziva na njega, iako sebe po Sarajevu predstavlja najvrsnijim pravnikom, te da o njegovom poštavanju Ustava najbolje govori njegova ćutnja prilikom imenovanja članova CIK-a, mimo svih zakona i Ustava.

“Takođe, vrstan pravnik sebi ne bi dozvolio da bude sumnjiv, a Džaferović i te kako jeste o čemu svjedoči proces Amiru Zukiću i drugima u predmetu ‘Bosna’, o imenovanju izvršnog direktora u ‘Elektroprivredi BiH’. O ratu i njegovoj ratnoj prošlosti da i ne govorimo”, istakla je Vulićeva.

Ona je navela da se Šefik Džaferović može šepuriti po Malmeu i kleti u BiH koja nema nikakvu budućnost sve dok takvi kao on pokušavaju da ponižavaju i omalovažavaju srpski narod.

“Milorad Dodik jeste predstavnik Srba i to svih čestitih Srba, a ti čije Vi interese zastupate i koji su spremni da mijenjaju vjeru i sa Vama teže ka unitarnoj BiH, ti i nisu kadri predstavljati Srbe. Ljubav prema Republici Srpskoj, jača je od bilo kakve Vaše opsesije za unitarnom, islamskom BiH”, poručila je Vulićeva.

Ona je istakla da je Džaferoviću očigledno krivo što srpski član Predsjedništva Milorad Dodik otvara pretpostavke za poslove u Iraku, dok su on i Željko Komšića mandat prespavali i sačuvali fotelju za koju se grčevito bore.

“S toga, Vi ste Džaferoviću svoju ulogu odigrali i nemojte drugima držati lekcije, pogotovo diplomatske, jer to nije Vaš teren”, zaključila je Vulićeva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79