Vulin jučer u Zvorniku pitao: Ko je pokušao da ubije Vučića u Srebrenici?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, kazao je danas u Zvorniku, da je tražio podršku, pomoć i informacije kada je u pitanju, kako je rekao, “pokušaj ubistva Aleksandra Vučića u Srebrenici prije šest godina”.

– Tražio sam da vidimo dokle se stiglo i da vidimo šta svi zajedno možemo učiniti da se istina nađe. Mene samo zanima istina i ništa drugo. Ko je pokušao da ubije Vučića, i kad će taj neko odgovarati? To je ono što će pomoći i jednoj i drugoj zemlji – rekao je Vulin.

Selmo Cikotić (SDA), ministar sigurnosti BiH se nadovezao, kazavši da ne želi ulaziti u špekulacije, te da slučaj vodi Tužilaštvo BiH.

– Ne ulazeći u sve špekulacije oko tog slučaja, ja sam prepustio prostor direktoru Agencije za istragu i zaštitu koja od učesnika sastanaka ima konkretnu ulogu u toj istrazi i on je upoznao i ministra i njegove saradnike da je slučaj aktivan i vodi ga Tužilaštvo BiH – kazao je Cikotić, dodavši da sarađuju agencije koje su za to nadležene.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79