Vulin nakon hapšenja Vranja: Bošnjački političari ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin osudio je reagovanja u Sarajevu na hapšenje državljanina Bosne i Hercegovine Edina Vranja u Srbiji osumnjičenog za ratne zločine u ratu u BiH 1992-1995.

On kaže da “kada god bi Srbija, postupajući po zakonima, uhapsila osumnjičenog za ratne zločine nad Srbima, povlačili su se ambasadori i bulaznilo bi se o srpskoj agresiji, a o žrtvama se ne bi progovorila ni riječ”.

– Bošnjački političari već trideset godina žive od uloge žrtve i ne prihvataju da na rukama Nasera Orića i stotina sličnih ima puno srpske krvi i iskopanih očiju – naveo je Vulin u saopćenju za javnost.

On je ocijenio da bi danas, da su sve zemlje u kojima se devedesetih vodio rat bile “poštene kao Srbija i da su sve sudile svojim sunarodnicima, bilo mnogo manje zločinaca na slobodi”.

– Srbiji se nema šta prigovoriti, ali zato ima licemjerima Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću, koji se nikada nisu poklonili srpskim majkama, ali brane Srbiji da traži pravdu. U Srbiji tužilaštvo radi po zakonu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva i tu politike nema i neće je biti. Zato što je tako, Srbija je država – kaže Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79