Vulin nastavlja sa skandaloznim porukama: I dalje ću ih zvati Šiptari, ako se kosovska ministrica stidi…

Ministrica vanjskih poslova Kosova Meliza Haradinaj Stubla reagovala je na istupe srbijanskog ministra odbrane Aleksandra Vulina koji u svakom nastupu Albance pogrdno naziva “Šiptari”.

Haradinaj Stubla je zatražila reakciju međunarodne zajednice, što je bio povod da se Vulin ponovo oglasi još jednom sramotnom porukom, da stvar bude gora, na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane Srbije.

-Srbi su narod koji se ponosi svojim imenom i ne traži od drugih da ga oslovljavaju drugačije nego što oslovljava sam sebe. Ako se Haradinaj Stubla stidi što je Šiptarka ne treba da se ljuti na mene. Kako zovu sebe tako ću ih i ja zvati, kada iz svog jezika izbace riječ Šiptar i ja ću ih zvati kako god da počnu da zovu sebe. A do tada poštovat ću njihove običaje i jezik, i Šiptare ću s poštovanjem oslovljavati kako sami sebe zovu, Šiptari, napisao je Vulin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79