Vulin: Šta znači “nema popa da sveti vodicu, ušetao Naser u Kravicu”

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ni sudije koje su oslobodile Nasera Orića “ne vjeruju da je on nevin i upitao ko je, ako je Orić nevin, pobio više od 3.000 Srba u Podrinju i zašto baš Orića ” žrtve proklinju zbog smrti svoje djece”.

Vulin je u pisanoj izjavi iz Moskve, gdje boravi na Međunarodnom vojno-tehničkom forumu, zapitao koji je povod za pjesmu „Naser svojim borcima govori, vi slavite dok Kravica gori“ i šta znači „nema popa da sveti vodicu, ušetao Naser u Kravicu“, dodajući da je poslije pjesme u Kravicama na Božić ostalo 49 „zaklanih, uključujući djecu i starce“.

On je istakao da Orić nije slobodan zato što je nevin, već zato što u Haškom tribunalu „dogma o genocidu u Srebrenici“ mora da ostane i zbog toga što „iskopane oči sudije Ilića nisu važne i ne zaslužuju pokoj“.

Vulin je naglasio da su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici „pokušali da ubiju“ i da napadači nisu bili Srbi, „ma koliko Orić želio da okrene Srbe na Srbe“.

On je podsjetio da je raspisana Interpolova potjernica, da Srbija traži Orića, da “njegove” žrtve zaslužuju pravdu i da „nećemo prestati da je tražimo“.

Podsjećamo, Naser Orić, bivši komadant Armije Republike Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 kako je on nevin čovjek, a ako je iko i pokušao ubiti Aleksandra Vučića saznat će se kada Srbija otvori za javnost suđenje dvojici pripadnika BIA-e, koji su priznali da su nezakonito boravili u Potočarima 2015. Srbija ima dugu historiju ubistava i pokušaja ubistava šefova države od strane same države, od Solunskog procesa, do atentata na Zorana Đinđića, naglasio je Orić.

Poručio je Vulinu da ako želi saznati ko je pokušao “ubiti” Vučića da krene od nekih ljudi kojima potpisuje platnu listu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79