Vulin: Zadatak ove generacije političara je stvaranje “srpskog sveta”, objedinit ćemo sve Srbe

Zadatak ove generacije političara jeste stvaranje “srpskog sveta”, odnosno da objedini Srbe gdje god oni budu živjeli, rekao je Aleksandar Vulin na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista, kome je prisustvovao i predsjednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić.

Naser Orić: Aleksandar Vulin je budala

Dodao je da će to biti moguće ostvariti samo ako Srbija bude uspješna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora se “nastaviti politika Aleksandra Vučića”. Vulin je ministar unutrašnjih poslova Srbije I jedan od Vučićevih najbližih političkih partnera i saradnika.

“Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo ‘Oluje’ i koji ima iskustvo Martovskog pogroma nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u šta će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali”, rekao je Vulin.

Dodao je da narod “nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo da odustane od ‘srpskog sveta'”.

“A da bi ‘srpski svet’ nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspješna, dobro vođena da ima vojsku koja je u stanju da sačuva i nju i Srbe gdje god živjeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo”, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću da treba da se kandiduje za predsjednika države, dodajući da drugima ne vjeruje i neće im vjerovati i da “niko drugi ne treba da postane predsjednik svih građana Srbije i svih Srba”.

Vučić: Vulin mi je više od koalicionog partnera

Vučić je izjavio da su sljedeći izbori prekretnica za budućnost, i dodao da će se na izborima pokazati da li će “Srbija ići u budućnost ili u prošlost”.

“Vaš pokret ne vidim kao koalicione partnere, već kao saborce za jaku, modernu i slobodnu Srbiju”, izjavio je Vučić, koji je bio počasni gost skupu.

Naglasio je od političkih partija najviše voli SNS, ali da je jučer i preključer pristalicama i funkcionerima morao da govori da se bore svim srcem, da vjeruju u ono što govore i da ne postanu biznis grupacija, te da “ne liče na DS i njegove satellite”.

“Ne moram Vulinu ništa da govorim, on će sam da ustane u odbranu Srbije, njenog naroda i vlade, ne mareći za posljedice i za to hoće li ga napadati”, rekao je Vučić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79