Za 150 eura ’tipovao’ kuću penzionera

U velikoj akciji tri kantonalna MUP-a, srednjobosanskog, sarajevskog i zeničko-dobojskog, trojica muškaraca lišena su slobode zbog pljačkaških pohoda na području nekoliko općina u ovim kantonima.

Radili na farmi

Dževad Vuković (23) iz Zavidovića lišen je slobode u Hadžićima, Elmir Šarić (24) iz Olova lišen je slobode u porodičnoj kući u tom gradu, dok je zbog poticanja na razbojništvo lišen slobode Vitežanin Huso Patković (54).

Oni se terete za niz djela koja su napravili u pljačkaškom pohodu od Sarajevskog kantona, gdje su ukrali automobil, pa sve do SBK, a koja su se završila razbojništvom nad 79-godišnjim Srećkom Žuljevićem u naselju Krčevine kod Viteza, piše Avaz.

Osim pljački stana na području Sarajeva, trgovine u Žepču, terete se da su po dojavi Patkovića provalili u kuću Žuljevića i, prijeteći nožem, pretukli starca, izvršili premetačinu stvari te ukrali 1.800 eura i nekoliko stvari.

Kako nezvanično saznajemo, Patkoviću, koji je s Vukovićem radio na jednoj lokalnoj farmi, za informaciju su platili 150 eura.

Pronađen sat

Nakon razbojništva policija je pratila tragove koji su ih odveli do Patkovića, nakon čega su pod istragu stavili i Vukovića, koji je živio kod prijatelja u Hadžićima.

Upadom u stan u kojem je boravio, policija je pronašla sat Srećka Žuljevića te dokaze iz nekoliko drugih pljački. Nakon lišenja slobode, istraga se proširila na dvojicu braće Šarić iz Olova, od kojih policija sumnjiči Elmira da je zajedno s Vukovićem učestvovao u većini razbojništava.

Policiji su obojica dobro poznata. Šarić je bio pod istragom zbog prijetnji smrću policajcu, dok je Vuković poznat po krađama, razbojništvima i drugim djelima. Patković nema policijski dosje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79