Za 30.000 KM će se organizovati božićni prijem u Parlamentu BiH

Vijeće ministara BiH odobrilo je 30.000 KM iz tekuće budžetske rezerve institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2023. godinu Službi za zajedničke poslove institucija za organizovanje tradicionalnog prijema povodom božićnih praznika u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.

Kako je navedeno u odluci Vijeća ministara BiH, prijem će biti održan 14. decembra ove godine.

Nije navedeno ko je organizator prijema, a Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine dužna je u okviru raspoloživih sredstava osigurati hranu i piće, zakup tehnike, usluge uređenja prostora – dekoracija, štampanje pozivnica po utvrđenom dizajnu i tiražu, orkestar i bend za muziku i voditelje programa piše Raport.

U odnosu na prošlu godinu, kada je za ovakvu vrstu prijema izdvojeno 25.000 KM iz budžeta, vidljivo je da su troškovi proslave Božića na račun poreskih obveznika porasli za 5.000 KM.

Tradicionalni božićni prijem u zgradi Parlamenta BiH održava se godinama, a do sada je domaćin prijema bio Dragan Čović, predsjendik HDZ-a BiH i član Kolegija Doma naroda PSBiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79