Za 40 KM odlazak na sahranu, lanč paket i obilazak Titovog groba

Šaban Šaulić bit će sahranjen u petak, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a Fojničanin Adis Palalija organizuje odlazak na sahranu u Beograd.

– Mnogo ljudi je zainteresirano da ide, a vidjet ćemo koliko će biti prijavljenih. Cijena prijevoza po osobi je 40 KM. Ovaj popularni pjevač narodne muzike imao je veliki broj ljubitelja i u našem gradu i zato planiramo da odemo u Beograd i prisustvujemo sahrani – kazao je kratko Palalija za Faktor.

Pojavile su se i druge obavijesti o organizaciji odlaska na sahranu preminulom pjevaču Šabanu Šauliću iz drugih bosanskohercegovačkih gradova, te se u ponuđenim aranžmanima pored odlaska na sahranu za 40 KM nudi i lanč paket te obilazak Kuće cvijeća, tačnije grobu gdje je sahranjen Josip Broz Tito.

I sve to ne bi bilo čudno da upravo Tito nije posebnim dekretom iz 1972. godine zabranio emitovanje novokomponovane narodne muzike, smatrajući je kičem i šundom štetnim za omladinu, a zbog toga je, kako su pisali srbijanski mediji, najviše ispaštao Šaban Šaulić.

Upravo je u tom periodu kada je nastupila zabrana Šaulićeva karijera bila u usponu i nakon tog dekreta Šaulića više nije bilo na radiju i televiziji. Dekret je bio na snazi sve do smrti Josipa Broza 1980. godine.

Inače, poznato je da su Josipa Broza Tita “u raji” zvali Šaban.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments