Za bacanje opuška možete biti novčano kažnjeni

Kontrola provodi se od strane “WasteWatchers” – civilnih kontrolora koji nadziru čistoću grada. U Beču je u utorak jedna osoba kažnjena s 50 eura jer je na cestu bacila opušak cigarete. U ovom slučaju, prekršitelj je dobio minimalnu kaznu, ali u nekim slučajevima može biti i do 2.000 eura.

Policija je obavijestila da WasteWatchers u civilu prate ponašanje prolaznika te paze na one koji zagađuju ceste, trgove i grad općenito. Ukupno 40 kontrolora djeluje u Beču kako bi očuvali čistoću grada.

Slične mjere poduzimaju se i u Njemačkoj, gdje bacanje smeća iz automobila može rezultirati različitim kaznama ovisno o saveznoj zemlji.

Na primjer, u Hamburgu, bacanje staklene boce može rezultirati kaznom od 35 do 150 eura, dok se za razbijanje stakla može izreći kazna i do 1.000 eura. Ove mjere usmjerene su prema očuvanju okoliša i poticanju odgovornog ponašanja građana.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79