Za dva dana iz saobraćaja isključeno 66 vozača u alkoholiziranom stanju

U pitanju je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja

Policijski službenici Policijska uprava Doboj tokom vikenda kontrolisali su 393 učesnika u saobraćaju, pri čemu su alkotestirana 323 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno i sankcionisano 66 vozača, javlja Anadolu Agency (AA).

Od 66 vozača 11 ih je lišeno slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg, a jedan vozač jer je odbio da se podvrgne alkotestiranju.

U pitanju je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmjerenu na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola u cilju poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja.

“Za ostale učinjene prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH izdata su 92 prekršajna naloga”, navodi se u saopštenju iz Policijske uprave Doboj.

Najavili su da će i u narednom periodu provoditi slične aktivnosti u cilju poboljšanja ukupnog stanja bezbjednosti na putevima koji su u operativnoj nadležnosti Policijske uprave.

“Apelujemo na vozače motornih vozila da poštuju saobraćajna pravila i propise, da vožnju prilagode uslovima i stanju puta, kao i vremenskim prilikama, te da nikada ne započinju vožnju pod dejstvom alkohola”, navodi se u saopštenju.

 

(VIDEO) Policiji rekao da je popio malo, pa napuhao 2.33 promila

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79