Za incident sa zastavom Srbije na graničnom prijelazu kod Bijeljine odgovoran je Milisav Aščerić!

Granična policija Bosne i Hercegovine direktno je odgovorna za težak incident koji se danas desio na graničnom prijelazu Pavlovića most kod Bijeljine gdje je na bh. strani izvješena zastava Srbije.

Kako portal Klix.ba saznaje za ovaj težak incident odgovorna je službena osoba, odnosno Milisav Aščerić, komandir Jedinice Granične policije BiH na tom prijelazu.

Aščerić važi za miljenika pomoćnika direktora Granične policije BiH Dragana Kulića te se zbog toga ne mora brinuti za disciplinsku odgovornost u ovom slučaju.

Ispravka: Zastava BiH se nalazi na objektu špedicije, ne na objektu Granične policije BiH

 

“Da je to tako dokazuje činjenica da je Aščeriću Kulić prošli mjesec isposlovao novčanu nagradu, istovremeno dok se protiv njega sprovodi postupak provjera unutrašnje kontrole po prijavi za mobing koju je podnijela policijska službenica iz njegove jedinice”, kazao je izvor našeg portala.

INCIDENT! Zastava Srbije izvješena na bh. strani graničnog prijelaza kod Bijeljine!

Podsjećamo policijska službenica Granične policije BiH M.B. prijavila je komandira Jedinice Granične policije Bijeljina Milislava Ašcerića za dugogodišnji mobing i uznemiravanje. Unutrašnja kontrola vrši provjere navoda koji teško optužuju prijavljenog komandira.

Usprkos toj činjenici Pomoćnik direktora Dragan Kulić osigurao je nedavno novčanu nagradu prijavljenom Aščeriću radi izuzetnih uspjeha u radu. “Svi u Graničnoj policiju znaju da je Aščerić novac dobio zbog prijateljstva sa Kulićem i kao vid podrške upravo sada.” – izjavio je izvor portala Crna-Hronika.

Dakle, sramotno je da Granična policija nagrađuje policijskog službenika koga ispituje unutrašnja kontrola radi teških optužbi.

Kako Crna hronika saznaje policijska službenica,očito s pravom,sumnjajući u nepristrasnu istragu čitav je slučaj prijavila i Ombudsmenu BiH i Agenciji za ravnooravnost polova.

Komandir Jedinice Granične policije prijavljen za dugogodišnji mobing i uznemiravanje

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79