Za iznudu i zelenaštvo Mišo Petković osuđen na četiri godine i osam mjeseci robije

Dobojlija Mišo Petković (43) zaključio je sporazum o priznanju krivice sa Okružnim tužilaštvom u Banjoj Luci i pristao da bude osuđen na četiri godine i osam mjeseci zatvora te novčanu kaznu od 1.000 КM za zelenaštvo i iznudu.

Sud u Banjoj Luci prihvatio je sporazum, a Petković je zatražio da odmah bude upućen na izdržavanje kazne u KPZ Tunjice.

Optužnica je Petkovića teretila da se prošle godine zbližio sa radnicom jedne sportske kladionice u Banjoj Luci, saznao da ona živi u teškoj materijalnoj situaciji, da je razvedena i brine se o maloljetnom bolesnom djetetu.

Precizirano je da joj je posudio 350 KM i obavezao je da sačini potvrdu kojom se obavezuje da će vratiti posuđeni iznos kao i da će vratiti još 350 KM na ime kamate.

Dodaje se da je potom vršio pritisak na nju, spominjao prilike iz njenog privatnog života, te traži od nje da vrši uplate u kladionici u njegovo ime.

– Govorio joj da je ležao za ubistvo i da njemu ništa nije ubiti, da nikom ne smije govoriti jer ima dobre veze i radi za policiju – stoji u optužnici.

Optužen je i da je u oktobru prošle godine, prijetio oštećenoj i govorio joj da će doći “da se poigra sa njom i njenim malodobnim sinom…”, a kritičnog dana je prisilio da uđe u njegovo vozilo.

– Vozao ju je po Banjoj Luci autom, dodirivao po nogama pištoljem i prijetio da će ubiti i nju i dijete ako mu ne da ključ od kladionice i šifre za alarm i sef, što je ona odbila – stoji u optužnici.

Nakon toga je uperio pištolj u pravcu oštećene i rekao da, ako to ne učini “niko neće biti živ”.

– Oštećena je iz straha za svoj život i život svog djeteta, dala šifru, ključ i objasnila način djelovanja, nakon čega je optuženi iz sefa uzeo novac u iznosu od 7.358 KM i novac od vaučera u iznosu od 3.155 KM, te cigarete raznih robnih marki u vrijednosti od 1.165 KM – stoji u optužnici.

Petković je ranije osuđivan na dugogodišnje zatvorske kazne. Sud u Doboju ga je 2011. godine osudio na 20 godina zbog silovanja i ubistva komšije, dok ga je sud u Novom sadu osudio na 15 godina takođe zbog ubistva, a koje je počinio dok je bio na slobodnom vikendu služeći prethodnu kaznu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79