Za kratko vrijeme preko 8000 hiljada potpisa: Pogledajte peticiju učenika u TK

Vlada Tuzlanskog kantona na današnjoj vanrednoj sjednici je usvojila odluku Kriznog štaba kojom se učenici svih razreda osnovnih i srednjih škola vraćaju u školske klupe, a predškolske ustanove i ustanove za rad sa djecom sa posebnim potrebama nastavljaju sa redovnim radom.

Ovu odluku ipak učenici nisu dočekali sa oduševljenjem. Oni smatraju da je online način učenja bolji u uslovima pandemije, te su odlučili da peticijom promijene novu odluku Kriznog štaba TK.

“Povodom kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije napravili smo peticiju u cilju obustavljanja normalne nastave, te nastavak održavanja časova putem online platformi. Činjenica je da coronavirus postaje sve opasniji i da broj zaraženih stalno raste,naime, samim time što nekoliko časova provodimo u školi ugrožavamo svoje živote, kao i živote svojih bližnjih. Potpisom ove peticije povećavate šanse za nastavak sprovođenja online nastave i samim time smanjenja broja zaraženih u BiH” – stoji u opisu peticije.

Peticiju možete pogledati na ovom linku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79