Za likvidaciju Ranka Eskobara dobili 500 eura? “Kad ga rokneš, dobit ćeš još 100.000 eura”

Stefan Z. (28) i Luka V. (26) lišeni su slobode u subotu zbog sumnje da su likvidirali Ranka Radoševića (54) iz Nikšića, zvanog Eskobar, na benzinskoj pumpi. Zbog pomaganja u djelu još su lišeni slobode jedna maloljetnica, Marko Pjanović i Azra Šabanović.

Kako pišu srpski mediji, osumnjičeni Stefan Z. navodno je za zločin dobio svega – 500 eura.

Oni navode da je nalogodavac jednom osumnjičenom navodno dao 500 eura prije likvidacija, ali mu je “obećao da će mu po završetku posla dati 100.000 eura”.

“S.Z. je stigla kesa s pištoljem uz poruku: „Kad ga rokneš, dobijaš još 100.000 eura“, kaže izvor.

“Ipak, policija je dva dana poslije zločina otkrila da se osumnjičeni kriju u stanu u Novom Beogradu, nakon čega je krenula u akciju. Nakon što su lišeni slobode, kod njega je nađeno tih 500 eura, koje nije stigao da potroši”, navodi naš izvor.

Likvidacija Ranka Radoševića podsjetilo je na model po kojem su likvidirani vlasnik kafića Luka Žižića (38) u Bloku 44 u Novom Beogradu, i to pred brojnim gostima.

Uhapšeni mladić otkrio mogući motiv ubistva Eskobara: Naručilac je isti čovjek koji je naručio i likvidaciju Luke Žižića

Na obojicu je ispaljena kiša metaka, ali su kobna bila posljednja dva, koja su završila u glavi. Interesantna je činjenica to što je zbog njegove likvidacije lišen slobode Stefan M. (23), koji je iz Kraljeva, baš kao i osumnjičeni za likvidaciju Radoševića. Inače, za likvidaciju Aleksandra Šarca, člana pljačkaške bande „Pink panteri“, osumnjičen je Lazar I. (23), takođe Kraljevčanin.

Kako se saznaje, pucači su odabrani još dok su bili zajedno u zatvoru, a plan zločina kovali su putem kriptovanih mobilnih telefona.

“Oni su se upoznali dok su robijali zbog više krivičnih djela. Po izlasku, ostali su u kontaktu i aktivno su se družili. Kasnije su preko posrednika stupili u kontakt s nalogodavcima na aplikaciji Sky. Oni su ih unajmili za likvidaciju Radoševića i dali im rok od nekoliko mjeseci da se pripreme”, dodaje sagovornik.

Zločin se dogodio u četvrtak, oko 11 sati, u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju, dok je Radošević, navodni bliski saradnik „škaljaraca“, pio kafu. Napadači s hirurškim maskama i kapuljačama na glavi uletjeli su u kafić i ispalili pet hitaca u tijelo Radoševića, a zatim ga dva puta “ovjerili u glavu”.

Maloljetnica je nagovorila Ranka Eskobara da dođe na pumpu, imala je i poseban zadatak

Poslije 48 sati potrage, slobode su lišeni Stefan Z. i Luka V. iz Kraljeva zbog sumnje da su pucali na Radoševića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79