Za nekoliko sati uhapšena trojka povezana sa sinoćnjim oružanim napadom na Nusreta Džafića

Samo nekoliko sati trebalo je policiji PU Gračanica, Odjeljenju kriminalističke policije, da radom na terenu, blokadom šireg područja uđe u trag trojici učesnika sinoćnjeg napada vatrenim oružejem na Nusreta Džafića (35) u gračaničkom naselju Seljanuša. Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapšeni su: A.H.(31), D.M. (27) i K.T. (23), svi iz Gračanice.

– U Odjeljenju kriminalističke policije PU Gračanica, danas će biti obavljena kriminalistička obrada nad pomenutim osobama za koje postoji sumnja da su dana 3. oktobra oko 22 sata upotrebom vatrenog oružja nanijeli teške tjelesne povrede, mještaninu N. DŽ. iz Gračanice u njegovoj kući. Napad je okvalifikovan kao krivično djelo ubitstvo u pokušaju. Sutra će osumnjičeni biti predani kantonalnom tužilaštvu u Tuzli na dalje postupanje – izjavila je portparol MUP TK-a Amra Kapidžić.

Također, treba naglasiti da su policijski službenici OKP PU Gračanica posao pronalaska, identifikacije i hapšenja trojke pokazali profesionalnost u radu i da su u veoma kratkom roku, blokiranjem terena, rasvijetlili slučaj, koji je u ovom kraju izazvao veliko interesovanje javnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79