Za osumnjičene za ubistvo Brune Rolda predložen pritvor

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka zatražilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33), osumnjičenima za teško ubistvo Brune Rolda, čije je tijelo zapaljeno u napuštenoj kući u centru Banje Luke.

Sekretar Tužilaštva Mira Miletić kaže da se Drljača tereti za ubistvo i paljevinu, a Krnetić i Zorić za saučesništvo u ubistvu.

– Pritvor je predložen zbog opasnosti od bijega osumnjičenih, zbog bojazni da će, boraveći na slobodi, ometati krivični postupak utječući na svjedoke, zbog straha od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog težine djela i takozvanog uznemirenja javnosti – rekla je Miletić.

Ona navodi da se trojka tereti da su 25. novembra, u periodu od 2 do 4 sata, u kući Ivice Pezića, nakon verbalnog sukoba, nanijeli više povreda Bruni Roldu u predjelu grudi i vrata, dok mu je Drljača zadao udarac nožem, od kojeg je Rold preminuo. Drljača je nakon toga, kako se navodi, zapalio kuću.

U kritično vrijeme, s njima je u društvu bio još jedan muškarac, za kojim policija intenzivno traga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79