Za pokušaj ubistva i demoliranje kafane tri godine robije

Kantonalni sud u Novom Travniku izrekao je presudu kojom je Pero Trogrlić, zvani Tableta (55), iz Kiseljaka proglašen krivim zbog pokušaja ubistva Anke Vujice i demoliranja kafane “Jedinstvo”, čija je ona vlasnica.

Sud mu je izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Kako se navodi u presudi, Trogrlić je 2. oktobra prošle godine u jutarnjim satima došao do kafane “Jedinstvo” u Dugom Polju, kod Kiseljaka, noseći sa sobom nož i sjekiru. Po dolasku pred kafanu, sjekiru je ostavio pored ulaznih vrata, dok je nož sakrio iza leđa, ispod dukserice.

“Po ulasku u objekat, prišao je šanku, gdje se nalazila vlasnica Anka Vujica, iza leđa izvukao nož dužine oštrice od 17 centimetara i u namjeri da je usmrti zamahnuo prema njenoj glavi”, stoji u presudi.

Pritom je, kako se ističe u presudi, vikao: “Sve ću vas pobiti, majku vam, pričate da sam opljačkao kuću!”.

Napadnuta žena zgrabila ga je za podlaktice i uspjela njegovu desnu ruku da povije prema njegovim nogama, spriječivši na taj način da je oštricom noža udari u glavu.

U presudi se dalje navodi da joj je u pomoć pritekao gost kafane Zoran Biletić, koji je Trogrlića rukama pritisnuo u predjelu ramena i glave, a ona je potom izvlačeći ruke nožem koji je držao povrijedila dlan i prste.

Biletić mu je uspio oteti nož, ali je Troglić tada izašao pred kafanu, uzeo sjekiru koju je ostavio pored vrata, te njome polupao četiri staklena portabla. Biletić ga je uspio smiriti i nagovoriti da ostavi sjekiru.

Kako se navodi u presudi, Trogrlić je za pokušaj ubistva Vujice dobio dvije godine i 10 mjeseci zatvora, a za oštećenje tuđe stvari četiri mjeseca, te mu je Sud izrekao jedinstvenu kaznu od tri godine zatvora.

U kaznu mu je uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 2. oktobra prošle godine, koji mu je nakon izricanaja presude ukinut, te je pušten na slobodu iz KPZ Busovača pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79