Za porodicu Fafulović voda i struja su luksuz: Dvoje djece školujem, a beba mi je bolesna…

Porodici Fafulović je hitno potrebna pomoć dobrih ljudi. Naime, za ovu peteročlanu porodicu lukduz je imati vodi a kamoli pun frižider.

Kako se navodi, bračni par sa troje maloljetne djece se seli u trošnu kuća koja je prazna. Oni nemaju ništa svoje.

Nirma Delibašić je na svom Facebook profilu objavila ovu vijest te istakla da je ovoj porodici potrebno sve što ponude.

– Dragi prijatelji i poznanici, petočlana porodica (nezaposleni) sa malom djecom treba našu pomoć, sele se u trošnu kuću koja je prazna, a oni nemaju ništa svoje, sve što ponudite, njima će dobro doći (vrata, frižider, tepih, deke, posteljina, odjeća, obuća, hrana, bukvalno sve)… Oni koji žele pomoći, koji imaju višak i htjeli bi donirati, mogu se javiti meni pa ću ih povezati sa porodicom ili podijelite post da što više ljudi uprati. Djeca imaju 8 godina dječak, 6 godina i 1 godina djevojčice, napisala je Delibašić na svom profilu.

Za pomoć se tokom decembra obratia Jasmina Fafulović.

– Dragi prijatelji, poznanici, sugrađani, a i šire, hitno nam je potrebna pomoć svih dobrih ljudi. Moja porodica, muž, moje troje maloljetne djece i ja ćemo uskoro završiti u neuslovnoj kući (kirija 70KM mjesečno) za moju djecu, bez struje, namještaja i bez vode, ili na ulici. Muž i ja smo nezaposleni, on radi na dnevnicu, tj kada ga neko zovne, a kako je zima, toga je sve manje, ja se brinem o djeci, trudim se da ih školujem, dvoje idu u školu i beba koja je trenutno bolesna i od koje se ne odvajam. Molimo Vas da nam pomognete da ne završimo na ulici, bez krova nad glavom ili u kući koja nije uslovna za normalan život moje djece!, napisala je ona na Facebook profilu.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79