Za samo 4 mjeseca, troškovi života četveročlane porodice veći su za 288 KM

Koliko su različita poskupljenja utjecala na životni standard u Bosni i Hercegovini, slikovito pokazuju prazni novčanici, a brojčano i činjenično – statistika. Računica je jasna – za samo četiri mjeseca, troškovi života četveročlane porodice u našoj zemlji veći su za 288 maraka.

Još u novembru prošle godine sindikati su upozoravali da je potrošačka korpa u odnosu na oktobar skuplja za 90 maraka. Rast je nastavljen i svaki naredni mjesec. Istina, mijenjala se i visina plaća. No nesrazmjerno. Za tri mjeseca – svega 20 maraka.

Potrošačka korpa u novembru prošle godine iznosila je 2.190 maraka, što je gotovo 90 maraka više u odnosu na prethodni mjesec iste godine. U decembru je ona iznosila 2.265 maraka, što je razlika od dodatnih 75 maraka. Rast cijena nastavljen je i u 2022. godini, pa je tako potrošačka korpa u januaru bila 2.357 maraka – čak 91 marku više u odnosu na decembar. U februaru je iznos troškova života četveročlane porodice bio 2.389 maraka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79