Za samo četiri dana 73 pijana vozača i 20 bez vozačke dozvole u Sarajevu

 

U Kantonu Sarajevo za samo četiri dana prošle sedmice iz saobraćaja su isključena 73 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, dok je evidentirano 20 osoba koje su upravljale vozilom bez položenog vozačkog ispita.

Prije nepuna tri mjeseca u Sarajevu se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj su život na pješačkom prijelazu izgubile dvije mlade doktorice Azra Spahić i Alma Suljić. Za volanom je bio Armin Berberović koji nije imao vozačku dozvolu te je bio pod utjecajem alkohola.

Nakon toga su vlasti u Kantonu Sarajevu kazale da će inicirati usvajanje zakona kojim će na nivou FBiH biti pooštrene kazne za one koji krše saobraćajne propise te da će kazne biti rigoroznije za obijesnu vožnju, vožnju bez vozačke dozvole te vožnju pod utjecajem alkohola.

Ipak, podaci Operativnog centra MUP-a KS pokazuju veliki broj vozača koji nastavljaju kršiti propise i vožnjom u alkoholiziranom stanju i bez vozačke dozvole predstavljaju opasnost na ulicama za sebe i druge.

Prema dostupnim podacima za prošlu sedmicu, a koji se odnose na četiri dana (srijeda, petak, subota i nedjelja), iz saobraćaja su isključena 73 vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Brojka je bila najveća u danima vikenda, pa su tako u subotu registrovana 24 vozača u alkoholiziranom stanju, a u nedjelju 27. U srijedu je iz saobraćaja isključeno devet vozača zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a u petak 13.

Kada je riječ o vožnji bez vozačke dozvole za četiri dana je zabilježeno 20 osoba koje su vozile bez ostvarenog prava na upravljanje motornim vozilom.

U srijedu je policija evidentirala jednu osobu koja je vozila bez vozačke dozvole, u petak tri, dok je u danima vikenda isključeno 16 osoba zbog vožnje bez vozačke dozvole piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79