Za sat se*sa uzimala 150 eura: Klijente sam nalazila sama

Jusufiju se sveti Naida Č. i on nema nikakve veze sa prostitucijom, ustvrdila je svjedokinja odbrane

Prostitucijom sam se bavila zbog sebe i dio zarade sam ostavljala sebi, a dio sam dijelila sa Naidom Č. Sat usluga seksa je bio 150 eura, a klijente sam nalazila sama. Ponekad je to radila i Naida. Ramel Jusufi nije imao nikakve veze sa tim. Sat mojih usluga je koštao 150 eura. Od njega sam ponekad iznajmljivala Audi A6, jer se pored pekare i time bavio, kazala je Novosađanka Milica Imširović jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Sarajka Naida Č. otkrila kako je ušla u svijet prostitucije i otkrila cjenovnik usluga: ‘Po njegovom naređenju piješ i jedeš…’

Osveta i laž

Iskaz je dala u korist odbrane Jusufija, koji se skupa sa Nejrom Jusufović, Emirom Šušićem, Alenom Krtičićem i Fahrudinom Hajdarbašićem tereti za navođenje na prostituciju, organiziranu trgovinu ljudima i neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga. Imširović je mišljenja da se pomenuta Naida “Ramelu, sa kojim je bila u vezi, sveti”. Svjedok Enes Lelo, koji je nekada radio u pekari čiji je vlasnik optuženi Jusufi, naveo je da je u dobrim odnosima sa njim, ali ne toliko dobrim da bi lagao za njega. Prisjetio se događaja iz 2018. i svađe sa rodicom Eminom M, koja je ranije svjedočila protiv Jusufija.

– Jednom prilikom smo Ramel i ja pili kafu. Ona je došla i vikala na njega. Ustao sam i upozorio je da ne viče. Opalio sam joj šamar i rekao da ide kući. Bavila se svime i svačim, rekao je Lelo. Odgovarajući na pitanja Jusufijeve odbrane, svjedok Samir Bećirbašić je kazao da mu je Jusufi posuđivao novac, ali da mu nikada nije obračunavao kamate. Iskaz ovog svjedoka tužitelj Safet Hrapo je ocijenio “nerelevantnim”. Suđenje se nastavlja 14. septembra.

Elvedina: Sa 17 godina počela sam se bavi prostitucijom. U ovaj svijet uvela me je Nejra

Seksualne usluge

Jusufi i ostali se terete da su organizirali grupu koja je poticala veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga. Fahrudin Hajdarbašić je optužen da je kao uposlenik MUP-a KS-a imao informacije kuda se kreću policijske patrole te ih dojavljivao članovima grupe da ne bi bili uhvaćeni piše Oslobođenje.

Rokovnici otkrili hotele u kojima se odvijala prostitucija i cijene usluga u Sarajevu


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79