Za šest punoljetnih osoba nije bilo spasa, a u brčansku bolnicu zbrinuto je šest povrijeđenih maloljetnika

U požaru koji je jutros oko šest časova zahvatio stambeni objekat u brčanskom naselju Suljagića sokak, u Sarajevskoj ulici, smrtno je stradalo šest osoba, a više njih je povrijeđeno.

Prema informacijama iz Javne zdravstvene ustanove Brčko distrikta, dva tima hitne pomoći upućena su odmah na mjesto tragedije. Za šest punoljetnih osoba nije bilo spasa, a u brčansku bolnicu zbrinuto je šest povrijeđenih maloljetnika koji su u nakon ukazane medicinske pomoći u stabilnom stanju i zadržani su na liječenju.

Ovo je kuća u kojoj je poginulo šest ljudi: U njoj bili djed i nana sa unučadima te njihova kćerka

Jedan maloljetnik, sedmi povrijeđeni, zbog ozbiljnosti povreda, transportovan je na UKC Tuzla na dalje liječenje.

Povrijeđeni su zadobili lakše opekotine, ali su udisali veće količine ugljen moniksida, zbog čega je nastupilo trovanje.

U Vatrogasnoj jedinici Brčko distrikta saopštili su da su za veoma kratko vrijeme bili na mjestu požara, da vatra nije bila većeg intenziteta te je brzo ugašena. Uzrok požara se utvrđuje.

Iz Vlade Brčko distrikta saopštili su da je već obezbijeđen alternativni smještaj za preživjele u koji će biti smješteni odmah nakon izlaska iuz bolnice. Takođe, obezbjeđene su prehrambeni proizvodi i odjeća za postradale.

Dan sahrane šest žrtava ove tragedije još nije utvrđen ali će, prema najavi iz kancelarije gradonačelnika, biti proglašen danom žalosti u Distriktu. Troškove sahrane snosiće lokalna vlada.

Gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić obišao je mjesto tragedije i obećao pomoć nastradalim.

Nezapamćena tragedija u Brčkom: Poznat identitet nasradale porodice

Povodom tragične smrti šestoro stanovnika Brčko distrikta BiH, gradonačelnik Esed Kadrić, porodicama i prijateljima nesrećno preminulih uputio je telegram saučešća, u kome se kaže:

Uvažene i ožalošćene porodice,

Tužna, pretužna vijest jutros je pogodila sve stanovnike Brčko distrikta BiH, sve dobre ljude širom BiH, da je u požaru stradalo šest stanovnika našeg grada, vama dragih ljudi, a naših dobrih komšija i poznanika.Tragedija ovih razmjera odavno se ne pamti na ovim prostorima.

Nedostaju mi riječi kojima bi kao čovjek, iskazao svoje duboko poštovanje prema stradalim ali i njihovim srodnicima. Vjerujem da u ovim teškim trenucima za vaše familije zajedno sa kolegama iz Vlade i ostalih institucija Brčko distrikta BiH dijelim bol za izgubljenim životima.

Naše misli i molitve su uz vas u ovim teškim trenucima. Još jednom Vam upućujem duboko i iskreno saučešće zbog ovog gubitka i molim Vas da moje izraze saučešća prenesete svima članovima porodice i njihovim prijateljima.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79