Za stolom Mateja i društva bile su četiri flaše viskija, šest flaša vina…

Matej Periš, 27-godišnji Splićanin, koji je nestao u Beogradu i za kojim se vodi velika potraga, provodio se u klubu “Gotik” između 30. i 31. decembra kada je nestao.

Jedan od posjetitelja tog kluba je za “Blic” rekao da nije bilo moguće ne primijetiti grupu od sedmorice mladića iz Splita koji su te večeri bili odlično raspoloženi i obilno su naručivali flaše alkoholnih pića.

Prijatelji nestalog Mateja: Ne konzumira opijate, vjerovatno su mu u klubu stavili nešto u piće

– Društvo u kojem je (Matej) bio naručivalo je velike količine alkohola. Uzeli su četiri flaše viskija, šest flaša vina… Bilo je tu svega i svačega. Bili su bučni i zato ih je obezbjeđenje i smirivalo s vremena na vrijeme – ispričao je očevidac za “Blic”.

On je podsjetio da su Matejevi prijatelji njegov nestanak prijavili tek sutradan oko 18 sati, iako je on nestao u 2:30. Jedna od pretpostavki koja se ovih dana pojavila u medijima jeste da je Matej pod uticajem alkohola izašao iz “Gotika” u hladnu decembarsku noć bez jakne, samo u majici kratkih rukava, i da je počeo da trči kako bi se malo otrijeznio.

Podsjetimo, šestorica Matejevih prijatelja je danas bilo podvrgnuto poligrafskom testiranju. Prema navodima “Slobodne Dalmacije” jedan Matejev prijatelj dao je krivu informaciju oko boje patika. Naime, Matej je u noći nestanka imao bijele, a ne crne patike. Na snimci na kojoj se vidjelo da muška osoba trči s djevojkom, nije Matej.

Otac nestalog Mateja Periša: Nikome ne bih poželio sudbinu moje porodice

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79