Za tri minuta uspjeli izvaliti iz betona i odnijeti bankomat težak 600 kilograma

Za tri minuta uspjeli izvaliti iz betona i odnijeti bankomat težak 600 kilograma


Banjalučkoj policiji u proteklih mjeseca dana prijavljene su dvije oružane pljačke marketa iz kojih je ukradena veća količina novca.

I dok policija utvrđuje da li je u pitanju serijski razbojnik ili se radilo o različitim izvršiocima ovih pljački, u proteklim godinama u Banja Luci se dogodilo više oružanih pljački koje se i danas vode nerasvijetljene.

Na prvom mjestu je svakako razbojnik koji je 2011. godine opustošio više marketa u Banja Luci, a imao je kodni naziv Pahuljica. Policija ga nije uspjela uhapsiti, iako se tokom jedne pljačke našao u zasjedi i gotovo oči u oči sa policijskim službenicima.

Pahuljica je nakon serije pljački “nestao” sa radara.

Lopovi su 2. aprila 2020. godine provalili u firmu za prevoz brze pošte u banjalučkom naselju Budžak/Lazarevo i ukrali više desetina hiljada maraka iz sefa.

Nevjerovatno je da je pljačka izvršena za vrijeme policijskog časa zbog pandemije virusa korona.

Lopovi su prvo oko tri časa ujutro, onesposobili video nadzor, a zatim nesmetano došli do sefa u kojem se nalazio novac.

U julu 2019. godine lopovi su iz firme u Laktašima ukrali sef u kojem se nalazilo 40.000 maraka.

Lopovi su u ovu firmu ušli kroz prozor kancelarije, a zatim došli do sefa i odnijeli ga.

Iako su pljačku snimile bezbjednosne kamere, lopovi do danas nisu uhvaćeni.

U novembru 2017. godine u po bijela dana i u centru Banja Luke napadnut je diler devizama. Napadači su došli i odvezli se na motoru, a ukradeno je više od 100.000 maraka.

Najspektakularnija pljačka u Banja Luci čiji izvršioci su i danas misterija za policiju izvršena je u oktobru 2013. godine.

Iako svaka pljačka bankomata zahtjeva dobru pripremu i organizovanu kriminalnu grupu, ono što su lopovi uradili u oktobru 2013. godine u strogom centru grada još uvijek je tema mnogih razgovora, posebno jer do danas nije rasvijetljena.

Naime, lopovi su u strogom centru Banja Luke, iz prizemlja Robne kuće Boska, za svega tri minuta i 46 sekundi uspjeli izvaliti iz betona, a zatim i odnijeti bankomat težak 600 kilograma. Čitavu pljačku snimile su nadzorne kamere, ali ništa nije pomoglo u otkrivanju osumnjičenih.

Istragom je utvrđeno da su lopovi prvo pajserima odvalili vatrogasna vrata na glavnom ulazu u “Bosku”, zatim je jedan od lopova ostao ispred ulaza. Ubrzo je došao “audi A6” karavan i iz njega su izašla još dvojica saučesnika. Otvorili su gepek i iznijeli sajle koje su zakačili za bankomat u predulazu. Auto je krenuo naprijed i bankomat je bio izvaljen.

Snimci sa bezbjednosnih kamera otkrili su da se radilo o dobro organizovanoj grupi sa jasno podijeljenim ulogama, a počinioci su opisivani kao muškarci izrazito snažne građe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija