ZA UBISTVO KOMŠIJE 13 GODINA ZATVORA

Zločin se dogodio 14. jula u banjalučkom naselju Kuljani, a motiv ubistva bila je svađa komšija zbog korištenja bunara.

Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Novicu Šešuma (65) iz tog grada na 13 godina zatvora zbog ubistva komšije Saše Matoša (49) s dva hica iz pištolja. Zločin se dogodio 14. jula u banjalučkom naselju Kuljani, a motiv ubistva bila je svađa komšija zbog korištenja bunara.

U presudi se navodi da je Šešum s terase svoje kuće u dvorištu uočio prvog komšiju Matoša i povišenim tonom tražio od njega da ukloni betonski podzid koji mu je smetao. Matoš je odgovorio da će to riješiti, istovremeno pitajući komšiju Šešuma hoće li on onda skloniti pumpu za vodu koju je, bez pitanja, davno postavio u njegov bunar.

– Matoš je potom prišao bunaru, koji se nalazi na granici između njihovih dvorišta, i rukama krenuo da čupa kablove od pumpe za vodu, s namjerom da je izbaci iz bunara. Vidjevši to, Šešum je s terase viknuo: “E, sad ćeš da vidiš”, a onda je ušao u kuću – navodi se u presudi.

Po ulasku u kuću Šešum je uzeo pištolj “zastava M88”, kalibra devet milimetara. Potom je sišao niz stepenice i prišao bunaru na nekoliko metara, naspram komšije Matoša.

– Iako su se u Matoševoj blizini nalazile njegova supruga R. M. i osmogodišnja kćerka, Šešum je prema njemu ispalio dva hica iz pištolja. Jedan metak pogodio ga je u lijevu stranu grudi, a drugi u stomak, oštetivši mu vitalne organe – navodi se u presudi.

Matoš je s teškim povredama prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, gdje je operiran. Nažalost, uprkos svim naporima ljekara, on je podlegao zadobivenim povredama četiri dana nakon prijema u bolnicu.

Oduzet pištolj 

Novica Šešum uhapšen je neposredno nakon ubistva i od 14. jula nalazi se u pritvoru KPZ-a Banja Luka. Vrijeme provedeno u pritvoru uračunato mu je u izrečenu kaznu. Presudom je od njega oduzet pištolj M88 kojim je ubio komšiju Sašu Matoša.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments