Za vikend najavljen “Skup podrške palestinskom narodu” u Sarajevu

U saopćenju iz Palestinske zajednice u BiH navedeno je kako se skup organizuje povodom nemilosrdne izrealske agresije na Pojas Gaze te svakodnevnih napada na Palestince na okupiranoj Zapadnoj Obali i Al-Qudsu (Jerusalem).

Skup će biti održan u subotu, 22. maja, na platou preko puta Vijećnice, s početkom u 11.00 sati, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Osim Palestinske zajednice u BiH, u organizaciju skupa uključeni su i Udruženje Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport AKOS i Udruženje “Mladi muslimani”.

Iz Palestinske zajednice obavještavaju građane također da je Udruženje pokrenulo i humanitarni broj “090 292 006” putem kojeg građani BiH mogu donirati 3KM za pomoć palestinskom narodu.

Novac je moguće donirati i direktno uplatom na žiro račun BBI Banke (141-311-53200039-07), primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo – s naznakom “Pomoć za Palestinu“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79