Za vikend najavljeno oblačno vrijeme sa kišom, a u ponedjeljak se očekuje snijeg

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, u Bosni i Hercegovini danas će preovladavati umjereno oblačno vrijeme. Nešto sunčanije očekuje se na jugu zemlje.

Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove mogući su magla i niski oblaci. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini prije podne se očekuje postupno naoblačenje. Kiša se prvo očekuje u zapadnim i sjeverozpadnim dijelovima, a krajem dana i tokom večeri, sa nedjelje na ponedjeljak, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Za ponedjeljak je najavljeno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Hercegovini. U planinskim područjima moguća je i pojava snijega. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.

U utorak će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U planinskim područjima sa susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10, a najviša dnevna između 6 i 11, na jugu do 14 stepeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79