Za vikend se pušta saobraćaj u obje trake na lokalitetu Donje Jablanice

 

Radovi na sanaciji magistralne ceste M-17 u Donjoj Jablanici koji uzrokuju velike gužve u saobraćaju trebali su biti završeni sutra, ali je rok probijen, te će se za vikend saobraćaj puštati u obje trake, dok se 19. maja se očekuje okončanje radova.

Ove informacije za Klix.ba su potvrđene iz JP Ceste Federacije BiH koje je za izvođenje radova na najprometnijoj magistrali u BiH angažiralo kompanija HP Investing iz Mostara.

Pojasnili su nam da se radovi izvode na sanaciji slijeganja trupa ceste koji su trebali biti okončani 12. maja, ali da su zbog vremenskih uslova produženi za sedmicu dana.

“Ugovorom je predviđeno izvođenje duboke drenaža sa desne strane ceste (pravac Sarajevo – Jablanica), saniranje dva propusta, zamjena dijela nasipa i komplet tamponskog sloja te zamjena asfaltnih slojeva, uz ojačavanje betonskom gredom postojećeg kamenog zida, te postavljanje elastično-odbojna ograde i horizontalne signalizacije”, pojasnili u za Klix.ba iz JP Ceste FBiH.

Naglašavaju da će prema novoj dinamici radova do kraja sedmice biti ugrađen tampon na lijevoj kolovoznoj traci, te da će u toku nadolazećeg vikenda promet, uz potrebnu signalizaciju, biti pušten na obje trake, kada se očekuje velika frekvencija saobraćaja.

“Preostali radovi će biti završeni u toku sedmice, te se može očekivati da od sljedećeg vikenda obustava neće biti”, kazali su nam JP Ceste Federacije BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79