Za vikenda 31 lice lišeno slobode na području PU Banjaluka

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, u dane proteklog vikenda, uspješno su obezbjedili više javnih skupova, relaizovali akciju iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, te lišili slobode više lica zbog počinjenih prekršaja iz Zakonu o proizvodnji i prometu opojnih droga i Zakona o javnom redu i miru, te raspisanih potjernica.

Policijski službenici, 25.06.2022. godine, lišili su slobode lice S.S. iz Teslića zbog počinjenih prekršaja „Konzumiranje opojne droge“ iz člana 17. i „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru. Navedeno lice je prilikom legitimisanja u usta ubacilo PVC providu vrećicu u kojoj se nalazila bijela praškasta materija koja svojim izgledom asoicra na opojnu drogu „Spid“, te se dalo u bijeg. Navedeno lice se oglušilo o zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali je ubrzo sustignuto. Lice S.S. podvrgnuto je ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 0,32 g/kg alkohola u organizmu. Takođe, lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga u organizmu i tom prilikom je utvrđeno prisustvo droga „AMP“ i „MET“. O događaju je obavješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci.

Takođe, policijski službenici lišili su slobode lice E.B. iz Slovenije, lica M.Š. i S.M. iz Banjaluke, te M.S. iz Gacka zbog počinjenih prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga. Prilikom legitimisanja kod navedenih lica pronađena je i oduzeta određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje.

Na putevima koji su u nadležnosti Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, Policijske stanice Potkozarje, Policijske stanice Kotor Varoš, Policijske stanice Prnjavor i Policijske stanice Kneževo, u dane vikenda, relaizovana je akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i sa akcentom na kontrolu mopeda, lakih potocikla, motocikla i četvorocikla.

Policijski službenici su kontrolisali i izvršili alkotestiranje 1.064 učesnika u saobraćaju, te sankcionisali 82 učesnika u saobraćaju.

Od ukupnog broja sankcionisanih vozača sankcionisano je 24 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 26 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a devet vozača je zadržano lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg. Takođe, policijski službenici kontrolisali su 34 vozača mopeda, motocikla i lakih motocikla, te izdali 10 prekršajnih naloga zbog nenošenja zaštitne kacige. Pored navedenog, 12 učesnika u saobraćaju sankcionisano je po drugim osnovama.

U sklopu navede akcije, policijski službenici, lišili su slobode lice A.K. iz Sanskog Mosta, koje je u saobraćaju učestvovalo sa putničkim automobilom „Passat“, zbog upravljanja vozilom pod dejstvom opojne droge „Amfetamin“.

Takođe, policijski službenici PU Banjaluka, 24.06.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala S.Ć. iz Banjaluke, a dana 25.06.2022. godine lice inicijala S.K. iz Banjaluke, za kojima su po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci, raspisane Centralne potjernice. Lica su predata u Okružni centar sudske policije Banjaluka.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 31 lice.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79