Za Živkovićem i Korićem se traga zbog ubistva Adnana Salčina 2015. godine

Sarajevska policija raspisala je zbog ubistva potjernice za Aleksandrom Živkovićem zvanim Sale i Safetom Korićem alias Safetom Ljaljkom.

Iz Tužilaštva KS potvrđeno nam je da se u ovom predmetu vodi intenzivna istraga te da se radi na dokazivanju krivičnog djela ubistvo. Također, nam je potvrđeno da je odlukom Kantonalnog suda u Sarajevu, Živkoviću i Koriću određen jednomjesečni pritvor te da je isti Sud na prijedlog sarajevskog tužilaštva naložio policijskoj agenciji da se za njima raspiše potjernica.

Njih su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zvanično osumnjičili za  ubistvo Adnana Salčina, sina legendarnog ratnog heroja Sarajeva Ramiza Salčina, koji je 2. marta 2015. godine brutalno likvidiran u sarajevskom naselju Mojmilo.

Ova policijska agencija je krajem 2018. godine, nakon višegodišnje istrage, dostavila Tužilaštvu Kantona Sarajevo izvještaj protiv ove dvije osobe koje su u bijegu.

Kako je “Avaz” ranije pisao, SIPA sumnjiči Živkovića, koji je državljanin Srbije, kao direktnog izvršioca, a Korića, državljanina BiH i Srbije, kao njegovog pomagača.

Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana
Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana Foto: Arhiv

 

 

Korić je, navodno, pomogao Živkoviću da se sakrije nakon ubistva Salčina, nakon čega su obojica napustila našu državu. Korić je, navodno, sakrio i Živkovićev pištolj i automobil.

Podsjećamo da je Salčin ubijen u automobilu na Mojmilu usred dana, kad je ubica ispalio dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio Adnana u ruku, a drugi mu je prošao kroz prsa.

Na vozilu u kojem je ubijen Salčin nije bilo tragova razbijenog stakla pa sve upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici i kroz otvoren prozor upucao Salčina prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79