Zabio se u naplatne kućice: ‘Nije kočio, a vozio je pod utjecajem droga i lijekova’

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu potvrđena je optužnica protiv 35-godišnjeg Ozrena M. za izazivanje prometne nesreće s teško ozlijeđenima na naplatnim kućicama u Svetoj Heleni.

Optužnica ga tereti da je 11. srpnja 2019. u 12,43 u mjestu Sveta Helena upravljao BMW-om izlaznom prometnom trakom broj 4 autoceste A4 u smjeru juga.

– Vozilom je upravljao pod utjecajem droga i lijekova i zbog takvog stanja nije bio sposoban za sigurnu vožnju te je propustio brzinu kretanja uskladiti s prometnim znakovima upozorenja na naplatnoj postaji i znakovima ograničenja brzine odnosno nije stao na prometni znak “zabrana prolaska bez zaustavljanja–cestarina” – navelo je u priopćenju Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Bez kočenja i pokušaja da izbjegne nalet na vozila koja su se usporeno kretala pred naplatnom postajom s prevelikom i nedopuštenom brzinom od oko 143 km/h prednjim dijelom BMW-a udario u stražnji dio Škode Octavije, koje je ispred njega propisno usporavalo. Udarac je Škodu odbacio uz zanošenje te je udarila u betonsku barijeru i naplatnu postaju, a potom u rotaciji i prevrtanju naletjela i na drugo vozilo koje je stajalo zbog plaćanja cestarine, nakon čega se Škoda prevrnula. Vozač i putnica iz Škode su zadobili mnogobrojne teške tjelesne ozljede zbog naleta i prevrtanja, dok je dijete zadobilo osobito teške i za život opasne ozljede.

Vozač BMW-a je neozlijeđen izašao iz auta nakon naleta, a vatrogascima je trebalo 20 minuta da iz smrskanog vozila izvuku bračni par s malim djetetom. Iako je odvjetništvo u optužnici zatražilo da mu se produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, on je zamijenjen mjerama opreza, piše 24sata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79