Zabrana okupljanja ispred Hrama u Banjaluci, oglasio se i Davor Dragičević

“SPC ZABRINUTA ZBOG OKUPLJANJA GRADJANA ISPRED HRAMA.IZDAJTE ZVANIČNO SAOPŠTENJE O ZABRANI OKUPLJANJA” napisao je Davor Dragičević na FB grupi Pravda za Davida.

Podsjetimo da su tokom paljenja svijeća u porti Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci građanima prišla dvojica pripadnika MUP Republike Srpske i rekli da od danas više neće biti dozvoljeno okupljanja. Oni su okupljenim građanima rekli da se više ne mogu okupljati u porti hrama Hrista Spasitelja, kažu iz grupe „Pravda za Davida“, navodno na zahtjev crkve.

Ozren Perduv, član grupe Pravda za Davida oglasio se sinoć u vezi sa zabranom okupljanja ove grupe ispred Hrama u Banjaluci napisavši kako je bio u Policijskoj upravi Banjaluka te da je vidio papir iz crkve.

“Nisu mi dali da ga nosim, niti da slikam. Uglavnom, crkva između ostalog moli policiju da im omogući nesmetan rad i vršenje poslova. Ja samo ne znam kako smo mi to stajanjem smetali ili ometali bilo koga. Kako god, ću doći da zapalim svijeću za likvidiranog Davida, a onda ću da sjednem na klupu i ćaskam sa svojim kolegom. Baš kao što mnogo roditelja sa svojom djecom radi. Nadam se da neću na taj način ometati rad sveštenstva” napisao je on na grupi Pravda za Davida.

Podsjetimo, Davidovi posmrtni ostaci su, na zahtjev porodice, 12. marta ove godine ekshumirani i izmješteni u Austriju, gdje su tri dana poslije ponovo sahranjeni.

Okupljanja u centru Banjaluke, na kojima je tražena istina o stradanju tog mladića, prekinuta su krajem prošle godine, a manji broj građana svako veče pali svijeće u krugu banjalučke pravoslavne crkve prenosi Buka.

 

(FOTO) Vratio se bus pun tuge: Plakali su svi, roditelji, djeca, učitelji…

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79