Zabrinuti u UN-u zbog situacije u Crnoj Gori: Pozivaju na smirivanje tenzija

Ujedinjene nacije u Crnoj Gori zabrinute su zbog rastućih tenzija i retorike podjela uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve u nedjelju na Cetinju – saopštio je rezidentni koordinator Ujedinjenih nacija Piter Lundberg, u ime tima UN u Crnoj Gori, povodom trenutne situacije u zemlji.

Pozivamo sve, a posebno one na pozicijama autoriteta i utjecaja, da svojim primjerom daju direktan doprinos smimrivanju tenzija i izgradnji povjerenja – poručio je Piter Lundberg.

Kao država članica UN-a Crna Gora je, prema njegovim riječima, pokazala snažnu privrženost inkluziji, poštovanju različitih mišljenja i zaštiti ljudskih prava svih.

-Ovo je trenutak da se svi prisjetimo važnosti prihvatanja različitosti i uzajamnog poštovanja u duhu ovih zajedničkih vrijednosti – zaključio je Lundberg.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79