Zagreb: Dvojica muškaraca potrgala zastavu LGBT populacije

Dvije muške osobe uhvaćene su kako ispred Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnika trgaju i uništavaju u pokušaju skidanja zastavu duginih boja koja predstavlja LGBT zajednicu.

Podsjetimo, u ponedjeljak, 17. 5. , potpredsjednik EK-a Josep Borrell rekao je povodom Dana borbe protiv homofobije da su se prava pripadnika LGBT+ zajednice u Europi smanjila tijekom pandemije koronavirusa, dok je skupina ILGA-Europe upozorila na porast homofobne retorike političara u zemljama poput Poljske i Mađarske.

Inicijativa Ponosni Zagreb, koja okuplja LGBTIQ udruge, u ponedjeljak, 17. svibnja, je u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homo/trans/bi fobije pozvala gradske vlasti na suradnju i savezništvo kako bi se uklonilo nasilje koje, unatoč napretku, još postoji prema LGBTIQ+ osobama diljem Hrvatske.

Međunarodni dan borbe protiv homo/trans/bi fobije koji se obilježava 17. 5. diljem svijeta prilika je za skretanje pozornosti na kontinuiranu diskriminaciju, strah i nasilje s kojima se suočavaju lezbijke, gejevi, biseksualne, transrodne, interseksualne i queer (LGBTIQ+) osobe.

17.05.2021., Zagreb – Dvije muske osobe trgale zastavu duginih boja ispred HDLU-a.
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

 

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79