Zagrebačka policija hapsi Bad Blue Boyse po nalogu iz Grčke

 

Prema pisanju hrvatskih medija, Grčka je zatražila hapšenje i izručenje deset navijača zagrebačkog Dinama koji se povezuje s neredima u Ateni u kojima je izgubio život navijač AEK-a.

Policija je postupila prema nalogu i uhapsila je više navijača, a uhapšeno je devet pripadnika Bad Blue Boysa, javlja Index.

Policija zasad ne želi službeno ništa potvrditi i to iz, kako navode, “taktičkih razloga”. Za jednim pripadnikom BBB-a se još uvijek traga.

Kako se neslužbeno saznaje, petorica su uhapšena jučer, a četvorica danas. Oni su prvo odvedeni u policijsku postaju u Heinzelovoj ulici, a potom su predani pritvorskom nadzorniku na zagrebačkim Oranicama.

Nad osumnjičenim navijačima policija, prema neslužbenim podacima, nije provodila kriminalističko istraživanje već samo postupala po evropskom nalogu za hapšenje.

Navodno, radi se o navijačima koji su bili registrirani prilikom ulaska u Grčku, njihova je imena grčkim vlastima dostavio hrvatski MUP prije nego što su krenuli u Grčku, ali su oni nakon nereda uspjeli napustiti tu zemlju.

Kako su rekonstruirale grčke vlasti, većina njih prvo je trajektom otputovala u Italiju te se kopnenim putem vratila u Hrvatsku.

Eventualnu odluku o postupanju u skladu sa izdanom obavijesti odnosno mogućoj predaji donosit će nadležna pravosudna tijela.

Nadležna tijela nastavit će sarađivati s grčkim tijelima, a vlada RH će, kao i do sada, u ovom postupku iz svojeg djelokruga nastaviti poduzimati mjere kako bi hrvatskim državljanima bila osigurana sva prava, saopćeno je iz Ministarstvo pravosuđa Hrvatske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79