Zagrebački vatrogasac na Facebooku: Rekli su nam da ne idemo u Petrinju, nego da budemo viđeni

Pripadnik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Maksimir Kruno Sulić na svom Facebook profilu objavio je kako je njemu i kolegama naređeno da hodaju po kvartovima u Zagrebu i budu viđeni, umjesto da su poslani pomoći u Petrinju.

– Za one koji me ne znaju još uvijek sudjelujem kao aktivni član DVD Maksimir. Danas smo bili pozvani i skupili se plus jako puno DVD-ova iz cijelog Zagreba. Oko 10 vatrogasnih vozila par interventnih đipova te ostalih interventnih vozila. Bilo nas je po mojoj procjeni sve skupa sedamdesetak. I tako čekamo mi naređenje da krenemo za Petrinju. Kad ono GRIČ (glavni centar) javlja vratite se u svoje kvartove i raštrkajte i budite viđeni kažu (PAR PUTA PONOVE – PAZITE SAMO DA BUDETE VIĐENI! ) Gledam ljudima treba pomoć u Petrinji, a mi sa vozilima, opremom i završenim tečajevima za spašavanje u ruševinama da se odemo slikati da bi dotični na vlasti dobili poene?! Vidim ljudi idu u Petrinju samoinicijativno a mi da idemo se slikati po zagrebačkim kvartovima?? MA FUJ GAMAD JEDNA! Šta je najbolje od svega, svi smo dobrovoljci i radimo to besplatno! Evo mislio sam da će vas zanimati ova informacija! – objavio je Sulić na Facebooku, prenosi Index.hr.
Ne može se samo tako ići

Kako bi provjerili Sulićeve tvrdnje, Index.hr prvo se obratio za pojašnjenje DVD-u Maksimir. Tamo su im kratko poručili da “ne mogu davati izjave” te ih uputili na Ured za upravljanje u hitnim situacijama i na Javnu vatrogasnu postrojbu Zagreb.

Nazvali su i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba, ali se niko nije javljao pa su pozvali Pavla Kalinića, pročelnika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

– Mi o tome ništa ne znamo. Zadužio sam suradnike da to provjere i nemamo nikakvih informacija – rekao je Kalinić i uputio novinare dalje na DVD Maksimir.

– U Zagrebu ima 57 dobrovoljnih vatrogasnih društava, a DVD-u Maksimir je glavni prihod osiguravanje Dinamovih utakmica. Ne može se samo tako ići u Petrinju, za to morate imati naređenje nadležnih, ali i osiguranje, jer što ako netko od spasitelja nastrada u raščišćavanju ruševina? Nitko od vatrogasaca nije mogao ići u Petrinju bez naloga – rekao je Kalinić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79