Zahiragić: Brzi voz je Efendićeva ideja, a realizirala ju je Vlada FBiH

Brzi voz od Pazarića do Željezničke stanice je, treba biti iskren, u posljednje vrijeme ideja je koju je reaktualizirao načelnik Efendića, a koju je realizirala Vlada FBiH, to jeste Željeznice FBiH, smatra član Predsjedništva SDA, Haris Zahiragić.

On kaže kako se Vlada FBiH nije slikala, kako nemaju običaj baviti se populizmom, da nisu to uradili ni prije nekoliko dana, kada su penzionerima podijelili po 100 ili 120 KM, kao što to rade političari u regionu kada urade nešto slično.

“Naravno, ima ko jeste, to je Vlada KS, kao i obično, pojavili su se da se uslikaju. Doduše, uradili su neke formalne stvari vezane za navedenu liniju, ali to ne zavređuje da se pola Vlade KS i premijer voze vozom i daju ovako snažne izjave kao da su, u najmanju ruku, napravili šine i kupili nove vozove. Svakako, lijepo je to da se širi ponuda prijevoza u KS i to je za svaku pohvalu”, kaže Zahiragić.

Međutim, praviti populizam ove vrste, kojem smo danas svjedočili od Vlade KS, više je degutantno, dodaje on.

“Posebno radi svih problema u kojima se KS, pod njihovom vlašću, našao u skoro svim resorima. I ne, nema to veze sa ‘šminkom gradskom’, ni s ‘kompleksima’ – ma šta značile te poruke u maniru Grand pjevačica, ima veze samo s averzijom sve većeg broja građana, iz svih dijelova KS, spram populizma čiji rezultati su iz dana u dan sve opasniji po sistem, ali i život i zdravlje građana. Manite se facebooka, populizma i prepucavanja s građanima, hvatajte se posla”, poručio im je Zahiragić.

Voz od Sarajeva do Pazarića ideja je koju je realizirala Vlada Kantona Sarajevo, a počeo je saobraćati jučer. Prvi putnici su se već provozali, a s njima i premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i resorni ministar Adnan Šteta

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79