Zahiragić dozvolio linč i ružne komentare: Režiserka Žbanić policiji prijavila prijetnje smrću

Proslavljena bh. režiserka Jasmila Žbanić je na društvenim mrežama obavijestila javnost da je MUP-u Kantona Sarajevo prijavila prijetnje smrću upućene u komentarima Facebook objave zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića.

Njenu prijavu prijetnji policiji prenosimo u cijelosti:

– Poštovani, želim prijaviti prijetnje smrću koje su mi upućena sa FB profila kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića. Gospodin Zahrigić je moje ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč.

U prilogu su dva screenshota:

Hasan Latić traži da se svo četvero ubijemo po hitnom postupku a Mirnes Tokić poručuje da metak nije skup. Hiljade ljudi lajkuje ovaj post. Zastupnik Zahiragić ima moć da ove ljude pokrene. Smatram da je moja sigurnost ugrožena !

Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu. Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i preko 3 FB profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje.

Molim vas da me zaštitite – navela je Žbanić u prijavi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79