Zahiragić: Droge nikad više u Sarajevu, a MUP KS se hvali Instagram profilom

Tematska sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održana je danas, sa samo jednom tačkom dnevnog reda – Informacija Ministarstva unutrašnjih poslova KS – Uprave policije o osnovnim pokazateljima sigurnosti na području KS u 2019/2020. godini, kao i za prva dva mjeseca 2021. godine – s posebnim osvrtom na događaje s obilježjem krivičnih djela: razbojništvo i teške krađe na naročito opasan ili naročito drzak način.

Tim povodom, večeras se na svom Facebook profilu oglasio zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, Haris Zahiragić. On je poručio da o nekim stvarima na današnjoj sjednici nije bilo ni riječi.

– U izvještaju, diskusijama, pa ni u zaključcima ni riječi o organizovanom kriminalu u KS. A puno ga je, kako domaćeg, tako i onom sa međunarodnim karakterom. Ni riječi o drogi koja je rasprostranjena u našem društvu kao što možda nikada nije bila. Ni riječi o reketašima, koji žive na račun poštenog svijeta. O sve učestalijim pucnjavama po gradu, o kojima javnost nema adekvatne informacije, također ništa, kazao je Zahiragić.

Zahiragić smatra da “ovi hrabri nemaju hrabrosti da govore o tim temama”.

– Svi sve znaju, a niko ne zna ništa, šute, nemaju hrabrosti valjda ovi hrabri da o takvim temama govore ili možda imaju, ali “nije baš mudro”? Govorio sam ja, naravno, ne zanima me takva vrsta mudrosti! Nažalost, bez da je bilo ko podržao ili da je bilo ko od nadležnih shvatio značaj ovih tema, rekao je on.

Zato se, kako kaže Zahiragić, našlo vremena da za društvene mreže.

– Zato se za Twitter, Instagram i društvene mreže našlo dovoljno vremena i prostora čak i u samoj Informaciji o osnovnim pokazateljima sigurnosti – čak dvije stranice…

Mirno spavajte, sigurnosna situacija u KS je na zadovoljavajućem nivou, jer kako, između ostalog, doslovno piše u navedenoj informaciji MUP-a:

“Kada je riječ o službenom Instagram profilu smatramo potrebnim navesti da je u prethodnom periodu broj pratilaca, unatoč nepovoljnim okolnostima zbog trenutne pandemije, značajno povećan, a naša je procjena da objavljeni sadržaj, s obzirom na komentare koje objavljuju posjetitelji profila, značajno doprinose popularizaciji aktivnosti Uprave policije o MUP-a Kantona Sarajevo.”, napisao je Zahiragić.

Podsjećamo, ministar unutrašnjih poslova KS-a, Admir Katica, kazao je kako je sigurnosna situacija u ovom kantonu zadovoljavajuća.

– Ovo Ministarstvo, odnosno Uprava policije su pokazali da se obračunavanjem sa korupcijom u vlastitim redovima, počinje svaka vrsta ozbiljnije borbe protiv korupcije u jednom društvu, naglasio je danas, između ostalog, Katica.

Katica: Sigurnosna situacija na području KS zadovoljavajuća

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79