Zahiragić nakon imenovanja pohvalio ministre iz SDA: Halebić je kao čarobnjak

Na početku sjednice Skupštine Kantona Sarajevo premijer KS Mario Nenadić obrazložio je svoju ostavku. Nekoliko zastupnika se javilo kako bi se zahvalili dosadašnjoj Vladi KS na njihovom radu.

Haris Zahiragić položio zakletvu za zastupnika u Skupštini KS

-Izrazio bih duboko poštovanje prema Skupštini KS, svim zastupnicima. U ime vlade KS i svoje lično ime se zahvaljujem i molim da moju ostavku danas prihvatite, naveo je Nenadić.

Među zastupnicima koji su se zahvalili Vladi KS na njihovom radu u proteklom periodu bio je i Haris Zahiragić koji je danas imenovan kao novi član Skupštine KS, a pohvalio je ministre koji dolaze iz SDA, prenosi Oslobođenje.

-S obzirom da je sadašnja većina, a ranija opozicija radila sve na tome da predstave ovu vladu kao lošom i nesposobnom ne mogu da ne istaknem činjenicu da je premijer Nenadić vrlo hrabro preuzeo, u jednom teškom vremenu ovu vladu, u jednom teškom političkom ambijentu koji nije bio baš popularan ni u državi ni u KS. Imao bih potrebu da posebno istaknem ministre koji dolaze iz SDA. Gospodin Halebić je kao čarobnjak pronalazio sredstva i prebacivao ih u ovim teškim uslovima, od privrede preko komunalne infrastrukture. Gospodin Halebić je bio i ranije ministar i lideri opozicije su isticali da je on najbolji ministar u historiji i ne znam kako se za godinu dana promijenilo da postane član najgore vlade u historiji, kazao je Zahiragić između ostalog.

Kako je kazao, kada je u pitanju ministarstvo zdravstva KS, Vlada je zakazala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79