Zahiragić, nakon lapsusa o dvokoraku: Išao sam na svaku utakmicu KK Bosne, sve dok nije uništena

Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo upozorio je na ustavnu krizu u kojoj se Kanton Sarajevo, prema njihovim riječima, nalazi.

Kazali su to na jučerašnjoj press konferenciji, koju su održali povodom odluke Ustavnog suda, a vezano za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona i djelokruga organa uprave i upravnih organizacija Kantona Sarajevo.

Zastupnik Haris Zahiragić kazao je kako je na snazi kočenje sistema i to najgore vrste koja se nije desila nikada u KS.

– Apelujemo da se shvati ozbiljnost ovakve situacije zbog posljedica koje nastaju. Iako su oni to negirali i govorili da je proceduralna stvar. Mi smo nudili pravne pa i sportske argumente, kako bi ih oni bolje razumjeli. Ako igrač postigne koš i tom prilikom učini dvokorak, taj koš se ne pika, isto je i sa zakonom, zakon se ne pika – kazao je Zahiragić.

Ovu izjavu je analizirao portal Istinomjer, koju je onda označio neistinom.

O tome se zatim oglasio i sam Zahiragić na Twitteru, objavivši sliku iz djetinjstva.

“Ovo je schreenshot iz spota himne “Bosno igraj” grupe Skroz. Na slici je dječak Haris Z. – koji je, sve dok nije uništena, išao na svaku utakmicu KK Bosna. Kupovao sam godišnje karte od svoga džeparca.” – kazao je zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo.

“Ne mogu mene skorojevići učiti šta je košarka i šta je dvokorak, ali mogu od moga današnjeg lapsusa, koji je i meni samom smiješan, praviti politički ozbiljnu temu i priliku za najniže napade” – dodao je Zahiragić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79