Zahiragić: Našistima smeta udruženje koje se (su)finansira iz budžeta, a ne smeta im plaćanje Parade

Omladinsko udruženje Tempo Vogošća organizira tribinu koja nosi temu “Zločin ateizma”, a čiji je gost je predavač hafiz Dževad ef. Gološ, a protiv ove manifestacije je Naša stranka iz koje su se danas oglasili saopćenjem.

Naša Stranka protiv islamskog predavanja u Vogošći na kojem je predavač Dževad ef. Gološ

“Već iz naziva tribine je jasno da se radi o govoru mržnje i huškanju. Ateizam nije zločin već legitiman svjetonazor u svim sekularnim državama. Ovakve tribine ne smiju biti dozvoljene uopšte, a pogotovo ne u javnim ustanovama koje žive od poreza svih građanki i građana, uključujući i ateiste”, rekao je izmeđuostalog Timur Vilić, predsjednik Foruma mladih NS Kantona Sarajevo.

Poslije saopćenja Naše stranke, svoju reakciju je na Facebook profilu napisao i Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i novoizabrani delegat u Domu naroda Federacije.

On je uporedio ovaj događaj sa Paradom ponosa.

Njegov post prenosimo u cjelosti.

“Našistima smeta humanitarno udruženje Tempo iz Vogošće koje je od kada postoji uradilo puno dobra za svoju lokalnu zajednicu i njene građane, ali i puno šire od toga.
Smeta im i to što se (su)finansiraju iz budžeta opštine, ali im ne smeta kada njihov predsjednik stranke plati organizaciju Parade.

Smeta im i tribina u njihovoj organizaciji, ali im ne smeta sodomični i nezakoniti performans na javnom trgu ispred Narodnog pozorišta u sklopu Festivala koji je finansirala Vlada KS…

Dupli standardi lažnih liberala, navikli smo već na to…

Pitaju se eto oni, odakle pravo vjernicima da govore o zločinima ateizma – što je tema njima sporne tribine.

Pa ko će drugi govoriti, kada su upravo vjernici, svih religija, upravo bili najveće žrtve tih zločina.

Šta znaju ovi iz NS šta je bio „Bezbožni petogodišnji plan“ u SSSR, šta je bila lige militantnih ateista, šta se, uostalom, dešavalo sa vjernicima u svim komunističkim režimima…

Saopštenje “Naše stranke” potpisuje neki mladić, ovi stariji valjda “nisu smjeli” pa su poslali mladog diverzanta željnog dokazivanja u tim radikalno lijevim krugovima.

Dečko, ali i oni koji su te založili da izađeš javno ispred njih, kako da vam objasnim, a da ne budem grub…

Jednostavno prošlo je vrijeme kada su takvi poput vas određivali o kojim temama se smije javno raspravljati i govoriti.

Kada su se skidale ahmedije, a i glave ispod njih, kada su cenzurisali i tjerali na autocenzuru.

Verbalni delikt je, svakako, ostao na marginama historije, a i vi ćete kao politička stranka, ukoliko nastavite sa ovakvim rigidnim idejama.

Ne smeta vama sama Tribina, pa ni naziv iste, da se mi ne lažemo.
Neću biti politički korektan, vama smeta ona bjelica na glavi hafiza Gološa i njegova brada sa obrijanim brkovima – da budem do kraja otvoren.

Prema vama, svi u ovoj državi imaju sva prava i sve slobode, to je kao neprikosnoveno, čak i životinje, samo oni tamo neki muslimani – koji nisu po vašem ukusu, oni nemaju šta da pričaju, pametuju, iznose svoje mišljenje – “neka se prilagode novom vremenu u kojem živimo…”

To, u svakom slučaju, neće tako moći!

Iskren da budem, ovo je potpuno očekivano od Našista, pa do jučer su njihovim kadrovima smetali ezani po Sarajevu.

Mene, onako iskreno zanima, gdje su njihovi koalicioni partneri da na ovo reaguju?

Šute. Viši cilj… Mudrost… Šta li?

Nema veze, dok čekamo njih da pronađu davno izgubljeni ponos, čast i još nešto potrebno za odbranu ovako važnih tema, ima nas dovoljno koji ćemo stati u zaštitu dostojanstva vjernika, njihovog prava i slobode govora i izražavanja”, napisao je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79