“Zahiragić nije vrsta političara koji se obračunavaju sa nezavisnim intelektualcima trebaju smatrati ozbiljnim”

Vlada KS je nedavno imenovala nove članove Nadzornog odbora Televizije Sarajevo u statusu vršilaca dužnosti. Radi se o profesoru na Filozofskom fakultetu u Sarajevu Enveru Kazazu i dramturgu u Kamernom teatru 55 Vedranu Fajkoviću, dok je Avdiji Hasanoviću, kao kadru NiP-a produžen mandat u ovom tijelu

Povodom ovih imenovanja oglasio se zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić.

“Nakon kandidature Ivane Marić za dogradonačelnicu i njenog imenovanja u upravljačke strukture Kamernog teatra, još jedan ‘nezavisni analitičar’ je postao kadrovsko rješenje sarajevske trojke. Naime, Enver Kazaz imenovan je u Nadzorni odbor TVSA! Spomenuti dvojac smo, godinama unazad, često mogli gledati u medijima kako iz pozicije ‘objektivnosti’ komentarišu političke prilike i u pravilu imaju rigidan stav samo spram jedne političke stranke. Tada sam tvrdio da oni nisu analitičari, nego da su aktivisti, ali M-Tel Vlada me stigla demantovati i dokazati da nisu samo aktivisti, nego i kadrovi trojke. Legitimno, samo se nadam da će mediji, ubuduće, uzeti u obzir ovu činjenicu, pa će ih prilikom njihovih nastupa tako i potpisivati. Ne pada snijeg, da prekrije brijeg… Zadovoljstvo je biti na drugoj strani!”, napisao je Zahiragić na Facebooku.

Profesora Kazaza smo kontaktirali i pitali ga za komentar o objavi zastupnika Zahiragića.

“Razlika između Vlade trojke i vlada koje je predvodila SDA jeste u tome da ova Vlada imenuje nestranačke kadrove na određene funkcije koje zahtijevaju stručne i naučne kvalifikacije. To pokazuje da Vlada KS ili m:tel Vlada kako je naziva Zahiragić poštuje institucije i zakonom propisane procedure, dok SDA svoju vlast zasniva partokratiji, nepotizmu, liderokratiji i kriminalnim grupama što potvrđuje niz afera koje se vode pred sudovima protiv članova ove stranke”, kazao je na početku razgovora za Source.ba portal profesor Enver Kazaz.

Dodao je da je imenovan kao nestranački kadar, te kao neko ko ima veliko radno iskustvo u medijima i kao neko ko želi na TVSA da uvede princip kreativnosti, slobode i profesionalnosti.

“Zahiragić ni intelektualno ni u bilo kojem drugom smislu nije osoba koja bi zavrijeđivala moju pažnju, niti mislim da se takva vrsta političara koji se obračunavaju sa nezavisnim intelektualcima trebaju smatrati ozbiljnim. Imamo u RS napad na Tanju Topić i to vrlo žestok sa govorom mržnje koji provodi Milorad Dodik, Zahiragić je očito na tom tragu, ali kao politička pojava nije na mom radaru niti bih analizirao njegovu djelatnost”, zaključio je Kazaz piše Source.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79