Zahiragić: Nisu im problem Čović i HDZ, Dodik i SNSD, politike Srbije i Hrvatske – nego Izetbegović I SDA.

Član predsjedništva SDA stranke Haris Zahiragić javno je podržao Bakira Izetbegovića i najavio veliku pobjedu njihove stranke.

Godinama je trajao ogroman pritisak na njega iz međunarodne zajednice za Izborni zakon po mjeri Čovića.

Višedecenijski budžetski “borci” za građansku državu izmakli su se, sjeli na tribine i nadali se kapitulaciji, čak je i najavljivali.

Optuživali su ga da je zamijenio Izborni zakon za neke javne ustanove.

Plan je bio da Izetbegović i SDA pod prijetnjama iz međunarodne zajednice daju Čoviću ono što želi, a da oni nakon toga pobijede na izborima.
Vuk sit, ovce na broju.

Čak su, tek u fotofinišu tih pregovora, uključili još neke nominalno Bošnjačke stranke, koje su trebale pomoći Izetbegoviću da popusti.

Uzalud!
Naravno, u toj računici su izostavili hrabrost i mudrost – kao glavnu determinantu naših prvaka, od Alije do Bakira Izetbegovića.

Nakon što im je propao taj plan, odlučili su izvući staru i ispričanu temu “revizije tužbe” – kako oni to zovu, a mislili su na reviziju presude.
Pokušali su na njoj napraviti kampanju i 2018. godine, bezuspješno.

Sada su im u pomoć pritekli razni međunarodni špekulanti u jednoj koordinisanoj obavještajnoj akciji.

Ponovo nisu uspjeli, razbili smo te njihove spinove i laži. I opet ćemo, jer istina je pitkija od laži.

Na kraju skupili su, kako kažu, čitavu opoziciju, da podrži jednog kandidata.

Pridružili su im se još dvije lokalne stranke, koje su zapravo i prošli put de facto podržale Bećirovića.
Tada je Šefik Džaferović, u puno nepovoljnijoj političkoj situaciji po SDA, pobijedio njihovog kandidata.

Zašto misle da Bakir Izetbegović, ako bude kandidat, posebno nakon majstorice koju je odigrao na ANP-u, NATO-u, CIK-u, VSTV-u i Izbornom zakonu protiv retrogradnih političkih snaga, neće još ubjedljivije pobijediti istog kandidata?

Uostalom, SDA ima više glasova nego sve stranke i strankice sa današnjeg pressa zajedno.

Slušali ste govornike na današnjem pressu, nisu im problem Čović i HDZ, Dodik i SNSD, politike Srbije i Hrvatske – nego Izetbegović I SDA.

Doduše, treba biti iskren, nekima od njih, pored Izetbegovića i SDA, problem je i Željko Komšić, čak su pojedinci otvoreno rekli da daju podršku Bećiroviću samo da bi spriječili SDA da dio glasova prebaci Komšiću – kao da on sam nema više “lijevih” glasova nego čitava “Trojka” skupa.

Bilo kako bilo, iako moram priznati “Plan B” je dobro osmišljen, ali moram vas obavijestiti da će doživjet poraz, uostalom kao i svaki put do danas!

“Kako da se raspozna istina u vremenima fitne? Pogledaj u kojem pravcu lete strijele neprijatelja, one će te uputiti na istinu!”

Denis Bećirović je zajednički kandidat Trojke, ali i šire opozicije, za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Ovo je potvrđeno na današnjoj konferenciji za medije u Sarajevu.

On će nastupiti kao zajednički kandidat Trojke koju čine SDP, Narod i pravda i Naša stranka, a podršku će mu, kako je dogovoreno, pružiti i NES i SBB.

Kako je rečeno na današnjem predstavljanju, njega će podržati ukupno sedam stranaka.

Među onima koji ga podržavaju je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. Tu je i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Marjanović koji je suosnivač stranke – Za nove generacije.

Iz Trojke su ranije saopćili da će građani prvi put imati priliku da izaberu člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji okuplja, kako su ocijenili, nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka, ujedinjenih u želji da građanima i građankama Bosne i Hercegovine donesu promjene, stabilnost, nadu i napredak.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79