Zahiragić o Čampari: Ne zna dezerter da SDA 30 godina predstavlja svoj narod, da smo odbranili državu i slobodu

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara (NiP) večeras je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem rekao kako bi volio vidjeti tog kurbana iz SDA koji će blokirati Osmorku.

Čampara kod Hadžifejzovića: Smijenit ćemo direktoricu KCUS-a, direktor OSA-e treba biti neko sa diplomom

Prvo mu je odgovorio Faruk Kapidžić, a nakon njega i Haris Zahiragić.

Čampara: Da vidim tog kurbana iz SDA koji će blokirati Osmorku. Kapidžić: Onda gledaj lafčino

Zahiragićevu reakciju prenosimo u cjelosti.

– Pita se Čampara kod Senada – više puta, ponavljajući tako stavove svoga šefa Konakovića: “Ko je taj kurban iz SDA koji bi kao potpredsjednik FBIH bio spreman blokirati izbor Vlade?” – to jeste iskoristiti svoje ustavno pravo i spriječiti otimanje izborne volje većinskog naroda op.a. Prijeti Čampara OHR-om, sankcijama, crnim listama, stranim intervencijama… Pita se, onda, hoće valjda jezik pravo, ko bi bio taj “macan” koji bi to uradio. Ne zna Čampara, a kako bi i znao dezerter, da smo mi Stranka koja 30 godina predstavlja narod koji je istrpio najveće moguće pritiske kako bi odbranili svoj opstanak, svoju državu, svoju slobodu i svoja politička prava.

Ne zna, iako je u SDA došao bez posla, a onda vladao kroz nju 10 godina, zapošljavao, imenovao, plašio ljude pravosuđem, satanizirao ljude putem medija koje je kontrolisao, koji je radio sve ono protiv čega se danas kao bori… Ne zna Ministar MUP-a FBIH koji već 8 godina koji ne odlazi na posao, ništa, osim pisati lično opskurne tekstove na svom tabloidu “press medija”. Logika im je da se bez HDZ-a ne može formirati vlast – jedini razlog za to jeste to što HDZ ima većinu u Klubu Hrvata, ali bez SDA se može – iako SDA ima većinu u Klubu Bošnjaka?

Dakle, Klub Hrvata vrijedi više od Kluba Bošnjaka – naroda kojeg ima preko 70 posto u Federaciji? To jeste, Hrvati vrijede više od Bošnjaka?

Znao sam da je to Schmidtova logika, a sada znamo da je to i NIP-ova logika. Onda, kasnije, poredi Klub Srba sa Klubom Bošnjaka u Federaciji, kao da je to isto, Klub Srba u kojem btw. bez SNSD-a i HDZ-a Osmorka nema većinu. Podsjeti ga Senad, veoma realno, kako je HDZ posljednje 4 godine putem Doma naroda i Čavare u rukovodstvu FBIH, blokirao formiranje vlasti u FBiH.

Pita ga Čampara, retorički, šta je bilo na kraju sa Čavarom? Završio je na crnoj listi SAD-a – zaključuje samouvjereno.

Toliko im je stalo do te crne liste, da su prošle sedmice imenovali Čavaru za dopredsjedavajućeg Parlamenta Bosne i Hercegovine, ni manje ni više nego za zamjenika Aljošinog tetića Denisa Zvizdića. Kako licemjerno… Aljoša Čampara, treba da znaš i to da u našem narodu ima desetine hiljada “macana” koji ne pucaju pod pritiskom. Ako hoćeš, ima sigurno i na hiljade “kurbana” koji bi podnijeli žrtvu za odbranu demokratske političke volje svoga naroda, a lično sam jedan od njih!

Nego, ako si tako samouvjeren i siguran u svoje pravničko znanje i u svoj politički/moralni kredibilitet, pozivam te javno u FACE to FACE kod Senada – gdje si često gost ili bilo gdje drugo gdje se lijepo osjećaš. Pozivam te kao aktuelni član Predsjedništva SDA bivšeg člana Predsjedništva SDA. Kao zastupnik u Skupštini KS zastupnika u Skupštini KS. Kao delegat u Domu naroda delegata u… – ups, ipak je Kemo Ademović prošao u Dom naroda ispred NIP-a. Evo, pozivam te kao pravnik pravnika – napisao je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79