Zahiragić o smrti djevojčice Džene: Ovo ne smijemo politizirati, moramo zajedno tražiti odgovornost

Zahiragić o smrti djevojčice Džene: Ovo ne smijemo politizirati, moramo zajedno tražiti odgovornost


Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, oglasio se povodom smrti djevojčice Džene Gadžun.

Podsjetio je da su u petak održali press konferenciju na kojoj su govorili o slučaju male Džene. Isti dan, Zahiragić je napisao status na svom Facebook profilu posvećen dvoipogodišnjoj djevojčici, u kojem je istakao kako ga je fascinirao sabur roditelja, posebno to što je majka rekla da ne želi nikoga kriviti i optuživati, već da samo želi istinu, te da, ako je neko kriv, treba da odgovara.

– Danas smo primili vijest da je mala princeza, Džena Gadžun, preselila. Molim Gospodara da roditeljima podari snagu i sabur, a ona je, siguran sam, na boljem mjestu nego što je ovo u kojem očito ništa nije sveto – napisao je Zahiragić.

Naglašava da je pozivao kolege iz Skupštine, iz svih političkih partija, da naprave front koji će se obračunati sa devijacijama koje su dovele do ove tragedije.

– Nažalost, do danas se većina nije odazvala, a nadam se da ipak hoće. Ovo ne smijemo politizirati, ali moramo svi zajedno tražiti odgovornost, a i urediti sistem na način da se nikome ovakvo nešto ne ponovi. Na narednoj sjednici Skupštine, ali i na svakom drugom relevantnom mjestu, insistirat ćemo na svim odgovorima – zaključio je Zahiragić.

Podsjetimo, dvoipogodišnja djevojčica Džena preminula je jutros nakon što je operacijom u privatnoj klinici zadobila teške komplikacije.

Danas smo primili vijest da je mala princeza, Džena Gadžun, preselila.
Molim Gospodara da roditeljima podari snagu i…

Posted by Haris Zahiragić on Sunday, 14 November 2021 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija